Házi kenyérsütés
Bejegyzés 2015-01-24 - Gergely Gy. Nincs hozzászólás

Mivel az otthoni kenyérsütés egyre népszerűbbé vált, egyre többet lehet olvasni a témában, és egyre többször olvasható az is, hogy ez pofon egyszerű. Végül is az. Hiszen az igazi kenyérhez semmi más nem kell csak liszt, víz és só. De úgy gondolom ehhez is kell egy kis tapasztalat, és néhány apró trükk, ami segíthet elkerülni a kezdeti kudarcokat.
“Régen minden jobb volt” hallhatjuk ezt is egyre többet, és ha mindenre ez nem is igaz, a kenyerekre, péksüteményekre mindenképpen az. A gyerekkoromból én csak egyféle kenyérre emlékszem, de az a kenyér volt. Nem a felfújt, adalékokkal teletömött valami, amikkel manapság oly sokat találkozni. A kifli ropogós volt, és ki lehetett tekerni az egészet, a zsemle belsejét gombóccá lehetett gyúrni, akkor sem morzsálódott, és még valamije volt, ami a mai zsemléknek nincs. Volt súlya.
Egy ideje én is rákaptam, hogy magam készítem a péksüteményeket, kenyereket. Elég sokat olvastam a témáról, gyűjtöttem anyagokat, recepteket, és arra is rá kellett jönnöm, hogy néha bizony csak egy kis apróság az, ami a sikert a kudarctól elválasztja. Nem lettem profi, még sok tanulni valóm van ebben is, de talán néhány dologban én is segíthetek. Néhány tapasztalattal, recepttel, vagy csak egy kis kedvcsinálással.
Minden vélemény számít