A “Vega Dán”

- Gergely Gy.  ,     

január 24, 2015

0.0

Ezt a receptet egy holland oldalon olvastam angolul, a neve pedig ez volt a Vega Dán. A töltelék lehet többféle, vegetáriánus, "olaszos", vagy bármilyen más jellegű, ez ízlés kérdése. A lényeg, hogy nagyon finom, és akár vendégvárónak is tökéletes kaja. Egyszerűen elkészíthető a hosszabb előkészítési idő a tészta kelesztése miatt van.

  • Előkészítés: 6 óra 5 perc
  • Teljes idő: 6 óra 25 perc
  • 6 óra 5 perc

    20 perc

    6 óra 25 perc

  • 4 személyre

Hozzávalók

Előtészta vagy indító tészta hozzávalói

200 g búzakenyérliszt (BL-80)

200 ml víz

2 g instant élesztő

A tészta hozzávalói

Az összes előtészta

300 g búzakenyérliszt

70 ml langyos víz (kézmeleg)

50 ml olívaolaj

10 g só

5 g instant élesztő (a maradék)

A töltelék hozzávalói

1- Házi pesto, mozzarella, üvegesre pirított lilahagyma,

2- Koktélparadicsom, kecskesajt, friss kakukkfű és oregánó

3- Natúr sajtkrém metélőhagymával kikeverve, bacon, koktélparadicsom, friss bazsalikom

Elkészítés

Az előtészta elkészítése

A hozzávalókat jól elkeverjük egy keverőtálban egy spatulával vagy kanállal, és átlátszó fóliával letakarva 4 órát hagyjuk pihenni.

A tészta elkészítése

Adjuk az előtésztához a lisztet, a sót, és a maradék instant élesztőt, majd a vizet apránként adagolva gyúrjuk össze. Ha összeállt, adjuk hozzá az olívaolajat. Gyúrjuk kb. 8 percig, vagy amíg a tészta sima és enyhén ragacsos lesz. Kézzel kicsit tovább tart, géppel néhány perc alatt megvan. Fedjük le a tálat fóliával, és hagyjuk kelni a tésztát szobahőmérsékleten 1 órát.

A tekercsek elkészítése

A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra. Szórjuk meg a tetejét a választott dolgokkal, vagy kenjük rá a sajtkrémet és erre szórjuk egyenletesen a töltelék hozzávalóit. Tekerjük fel és vágjuk 8-10 darabra, (kb. 4 cm-es darabok a jók). Állítsuk őket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, majd átlátszó fóliával letakarva hagyjuk kelni kb. 30 percig.

Melegítsük elő a sütőt a 200 fokra, és süssük 20 percig. Frissen a legfinomabb, de fagyasztani is lehet és utána a sütőben felmelegítve is finom.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás