Cseresznyés sajttorta

- Márta      

július 5, 2015

0.0

Mascarpone, sajtkrém és a cseresznye kombinációja. Semmi vajas krém, könnyű elkészíteni és nincs az a mennyiség ami el ne fogyna ebből a nyári finomságból. Közepén extra adag cseresznye öntet ami átszivárog a sajtkrémbe.

  • Előkészítés: 15 perc
  • Teljes idő: 1 óra
  • 15 perc

    45 perc

    1 óra

  • 8 személyre

Hozzávalók

Kekszes alaphoz

60 g vaj

150 g omlós keksz

1-2 e.k. juharszirup

Töltelékhez

50 dkg cseresznye

20 dkg cukor

400 g félzsíros sajtkrém

300 g mascarpone

1 e.k. étkezési keményítő

2 tojás

1 rúd vanília

1 narancs reszelt héja

Elkészítés

Először elkészítjük a kekszes alapot. Az omlós kekszet összedaráljuk és hozzáadjuk az olvasztott vaj és juharszirup keverékét. Ez a morzsa mikor már egyenletesen nedves egy sütőpapírral kibélelt 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk bele kézzel. Légkeveréses sütőben 140 fokon 15 percig sütjük, majd kihűtjük.

Cseresznyeöntetet készítünk úgy, hogy a cseresznyéket összedaráljuk és cukorral feltesszük főni, kevergetjük amíg szirupot nem kapunk és kihűtjük.

A töltelék a következő lépés. Egy keverőtálba tesszük a sajtkrémet, a mascarponét, a tojásokat, a cukrot, a vaníliát, a narancs héját, az 1 e.k. keményítőt és alaposan összekeverjük.

A torta összeállítása a következő fázis. A kihűlt kekszes alapot visszatesszük a tortaformánk aljába, majd rákenjünk a krém felét és a cseresznyésöntet felét. Erre még egy réteg krém kerül és középre a maradék cseresznyeöntet.

Előmelegített sütőben 140 fokon 45 percig sütjük, majd a sütőt lekapcsolva még 30 percig bent hagyjuk száradni. Ha kihűlt, hűtőben tesszük.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás