Csirkés tésztaleves, a laksa

- Márta    ,   

április 25, 2015

0.0

A laksa egy Malajziában, Indonéziában, Szingapúrban és Kínában is népszerű egzotikus tésztás leves. A néhány szokatlan összetevő ellenére egy kellemes ízű tartalmas leves, amely akár egy könnyű vacsorának is megfelelő és tényleg nem nehéz elkészíteni.

  • Előkészítés: 30 perc
  • Teljes idő: 1 óra 30 perc
  • 30 perc

    1 óra

    1 óra 30 perc

  • 4 személyre

Hozzávalók

5 db csirke felsőcomb

1 csomag rizstészta (kb. 300g)

200 ml kókusztej

3 cm-nyi gyömbér

3 gerezd fokhagyma

1 db piros chilipaprika

1 csokor újhagyma

2 ek. halszósz

1 ek. szójaszósz

fél ek. koriandermag

1 kis csokor korianderzöld

1 lime

cirtomfű, só, bors

Elkészítés

Tegyük a csirkehúst egy fazékba a koriandermaggal, a felszeletelt gyömbérrel és egy kevés reszelt lime héjjal. Öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük egy kis citromfűvel és főzzük lassan kb. 50 percig, míg a hús leválik a csontról.

Közben karikázzuk fel az újhagymát, szeleteljük fel apróra a fokhagymát, a chilit magozzuk ki és szintén vágjuk apróra. Ha csirke megfőtt, vegyük ki egy tányérra, majd szűrjük le a levest egy tiszta lábosba és pár percig hagyjuk állni.

Forraljuk fel a leszűrt levest, majd adjuk hozzá a halszószt, a szójaszószt, a kókusztejet, a fokhagymát, az apróra vágott korianderzöld felét és a chilit, majd főzzük további 5 percig. Ezután tegyük bele a kicsontozott és feldarabolt csirkehúst, az újhagymát, valamint csavarjuk bele a lime levét és így is főzzük 5 percig.

Osszuk el a leforrázott tésztát a tányérokban, szedjünk rá a zöldségekből, a csirkehúsból és a léből is, majd szórjuk meg a maradék korianderzölddel.

Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk a levest egy kis felaprított mentalevéllel, vagy adhatunk hozzá pár csepp szezámolajat is.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás