
Currys, sütőtökös indiai leves
március 15, 2015
India a minőségi fűszerek hazája. Ebben a levesben a curry a leves lelke. Ez egy olyan fűszerkeverék amely elsősorban chili, kömény, mustármag, őrőlt kurkuma keverékéből áll. Ehhez még persze borsot vagy akár gyömbért is szoktak adni. Ezzel a levessel otthonunkba csempészhetjük az indiai ízeket, amely felmelegít minket egy hosszú hideg nap után.
- Előkészítés: 20 perc
- Teljes idő: 1 óra
-
20 perc
40 perc
1 óra
Elkészítés
Kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott almát, a zellert és egy csipet sót, és 10 percig pirítsuk. Ezután tegyük bele a sütőtököt, a curryport, a fekete köményt, a fahéjat és borsot. Főzzük további 2 perc, adjuk hozzá a paradicsomot és öntsük fel alaplével. Fedjük le és főzzük kis lángon 15 percig. Nem kell hogy forrjon, épp csak gyöngyözzön, így a zöldségek közben megpuhulnak. Keverjük bele a basmati rizst, igény szerint sózzuk, borsozzuk, majd ha kell főzzük még kb. 13 percig. Ha kész keverjük bele az apróra vágott petrezselymet. Naan kenyérrel tálaljuk.