
Epres tiramisu
- Márta Édességek Magyar Főzés nélkül
május 17, 2015
Epres finomság a Streetkitchen receptje alapján. Az eperszezon idején ez egy igazán könnyű tejszínes-mascarponés krémes desszert. Nincs olyan, akinek nem a kedvence lesz ez az édesség miután megkóstolta.
- Előkészítés: 15 perc
- Teljes idő: 30 perc
-
15 perc
15 perc
30 perc
- 6 személyre
Elkészítés
Szirup készítése
Az epret összevágjuk apró darabokra és egy edénybe dobjuk. Hozzáöntjük a narancslevet, a cukrot, a vizet és felforraljuk. Mikor már összeesett az eper, turmixgéppel pépesítjük és kihűtjük.
Krém készítése
A hűtőből kivett habtejszínt habverővel laza habbá verjük. A mascarpone krémet összekeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és mikor már habosra kevertük, hozzáadjuk a laza tejszínt és összeforgatjuk őket.
Összeállításuk
Az üvegtál aljára eper szeleteket teszünk, az oldalához viszont félbevágott eprek kerülnek. A szirupba beleforgatjuk a babapiskótát és az eperre helyezzük jó szorosan. Ráöntjük a krém felét, majd új réteget készítünk. Hűtőbe egy pár órát hagyjuk érni, majd tálaláskor friss eperrel díszítjük a tetejét.
Ha a szirupból marad tálaláskor a pohár aljára öntsük, és úgy rá a krémet.