Epres tiramisu

- Márta      

május 17, 2015

0.0

Epres finomság a Streetkitchen receptje alapján. Az eperszezon idején ez egy igazán könnyű tejszínes-mascarponés krémes desszert. Nincs olyan, akinek nem a kedvence lesz ez az édesség miután megkóstolta.

  • Előkészítés: 15 perc
  • Teljes idő: 30 perc
  • 15 perc

    15 perc

    30 perc

  • 6 személyre

Hozzávalók

Krém

50 dkg mascarpone

250 ml habtejszín

4 db tojássárga

4 e.k. porcukor

Szirup

20 dkg eper

1 narancs leve

3 e.k. cukor

2 dl víz

Összeállításhoz

40 dkg eper

1 csomag babapiskóta

Elkészítés

Szirup készítése

Az epret összevágjuk apró darabokra és egy edénybe dobjuk. Hozzáöntjük a narancslevet, a cukrot, a vizet és felforraljuk. Mikor már összeesett az eper, turmixgéppel pépesítjük és kihűtjük.

Krém készítése

A hűtőből kivett habtejszínt habverővel laza habbá verjük. A mascarpone krémet összekeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és mikor már habosra kevertük, hozzáadjuk a laza tejszínt és összeforgatjuk őket.

Összeállításuk

Az üvegtál aljára eper szeleteket teszünk, az oldalához viszont félbevágott eprek kerülnek. A szirupba beleforgatjuk a babapiskótát és az eperre helyezzük jó szorosan. Ráöntjük a krém felét, majd új réteget készítünk. Hűtőbe egy pár órát hagyjuk érni, majd tálaláskor friss eperrel díszítjük a tetejét.

Ha a szirupból marad tálaláskor a pohár aljára öntsük, és úgy rá a krémet.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás