Fahéjas-kakaós zabkeksz

- Márta  , , ,     

április 16, 2018

0.0

Nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon egyszerű sütemény. Zacskóban, táskában könnyen magunkkal vihetjük, így akár tea vagy kávé mellé is fogyasztható, vagy egy gyors uzsonnának is kiváló.

  • Előkészítés: 20 perc
  • Teljes idő: 45 perc
  • 20 perc

    25 perc

    45 perc

  • 15 db

Hozzávalók

15 db kekszhez

80 g apróbb szemű zabpehely

65 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

60 g fehér tönkölybúzaliszt

80 g olaj

1 tojás

fél zacskó sütőpor

1 teáskanál őrölt fahéj

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

40 g nyírfacukor vagy eritrit (négyszeres édesítő erejű steviával) vagy aki szeretné sima kristálycukorral is készítheti

fél dl víz

Elkészítés

A kimért zabpelyhet, a kétféle lisztet és a sütőport egy tálban kicsit elkeverüjük, majd hozzáadjuk a többi száraz összetevőt, a fahéjat, a kakaóport és a cukrot és ezt is jól összekeverjük. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk az olajat és annyi vizet (kb fél dl), hogy összekeverve sűrű, nem folyós masszát kapjunk.

Vizes kézzel kis golyókat formálunk a keverékből, majd a tenyerünkkel kilapítva egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd körülbelül 20 perc alatt alatt készre sütjük.

A keksz összetevői tovább variálhatók. Tehetünk bele mogyorót, mandulát vagy akár kókuszreszeléket is.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás