Grillezett tarja gorgonzolás-gomba mártással

- Márta    ,   , ,

február 14, 2015

0.0

Az észak-olasz gorgonzola a kéksajtok családjába tartozik, pikáns egyedi íze sokrétű felhasználást tesz lehetővé. Kedvencünk mártásként elkészíteni, egy finom grillezett hús mellé. Ez az étel elegáns, igazán vendégvárásra született.

  • Előkészítés: 10 perc
  • Teljes idő: 50 perc
  • 10 perc

    40 perc

    50 perc

  • 4 személyre

Hozzávalók

Hús elkészítéséhez

4 szelet tarja

1 fej vöröshagyma

2-3 fej fokhagyma

bors

Mártáshoz

15 dkg gorgonzola sajt

25 dkg barna csiperke gomba

1 jó kanál magos (Dijoni) mustár

2 dl főzőtejszín

1 kanál liszt

bors

Elkészítés

Hús elkészítése

Négy szelet tarját megsózok, borsozok és egy grill serpenyőben a már megpirított vöröshagymára ráteszem, és mindkét felét jól elősütöm. Amikor már kérget sütöttem rá, két-három fokhagymát ráreszelek és egy kis vízzel felöntöm hogy puhára párolódjon. Ez kb. 30 perc.

Mártás elkészítése

Egy kis olajat felforrósítok és 1 jó nagy evőkanál dijoni magos mustárt teszek hozzá, elkeverem majd egy deci vízzel felöntöm, így feloldódik benne a mustár. A gombákat amit negyedre vágtam hozzáadom, sózom, borsozom, tejszínnel felöntöm és egy-két percig főzöm. Végül a darabokra szedett gorgonzola sajtot ebbe a mustáros-gombás szószba teszem. Pár percig, míg a gorgonzola felolvad kevergetem. (Ha folyósnak látod a szószt 1 kanál lisztet keverj össze egy-két kanállal kivett tejszínes szósszal és öntsd vissza). Ha már besűrűsödött kész van, és tálalhatjuk.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás