
Grillezett tarja gorgonzolás-gomba mártással
- Márta Húsok Magyar, Olasz Főzés, Grill, Sütés
február 14, 2015
Az észak-olasz gorgonzola a kéksajtok családjába tartozik, pikáns egyedi íze sokrétű felhasználást tesz lehetővé. Kedvencünk mártásként elkészíteni, egy finom grillezett hús mellé. Ez az étel elegáns, igazán vendégvárásra született.
- Előkészítés: 10 perc
- Teljes idő: 50 perc
-
10 perc
40 perc
50 perc
- 4 személyre
Elkészítés
Hús elkészítése
Négy szelet tarját megsózok, borsozok és egy grill serpenyőben a már megpirított vöröshagymára ráteszem, és mindkét felét jól elősütöm. Amikor már kérget sütöttem rá, két-három fokhagymát ráreszelek és egy kis vízzel felöntöm hogy puhára párolódjon. Ez kb. 30 perc.
Mártás elkészítése
Egy kis olajat felforrósítok és 1 jó nagy evőkanál dijoni magos mustárt teszek hozzá, elkeverem majd egy deci vízzel felöntöm, így feloldódik benne a mustár. A gombákat amit negyedre vágtam hozzáadom, sózom, borsozom, tejszínnel felöntöm és egy-két percig főzöm. Végül a darabokra szedett gorgonzola sajtot ebbe a mustáros-gombás szószba teszem. Pár percig, míg a gorgonzola felolvad kevergetem. (Ha folyósnak látod a szószt 1 kanál lisztet keverj össze egy-két kanállal kivett tejszínes szósszal és öntsd vissza). Ha már besűrűsödött kész van, és tálalhatjuk.