
Halas taco
- Gergely Gy. Halak Mexikói Sütés
május 14, 2015
Ez a recept nagyon gyorsan elkészíthető, bármilyen fehér húsú tengeri hal jó hozzá és nagyon finom. Legyen szó egy könnyű vacsoráról, vagy egy kis vendégváró falatról, mindenképpen jó választás.
- Előkészítés: 20 perc
- Teljes idő: 35 perc
-
20 perc
15 perc
35 perc
- 4 személyre
Elkészítés
A Guacamole
Törjük össze az avokádó belsejét egy villával, adjunk hozzá apróra vágott lilahagymát, egy kevés zúzott fokhagymát, apróra vágott paradicsomot és egy kevés chilit. A masszához adjunk egy kis korianderzöldet, jól keverjük össze, ízesítsük egy kis lime lével és sóval, majd tegyük a hűtőbe hogy összeérjen.
A taco
A hal bundázásához keverjük össze a kukoricalisztet egy kevés sóval, az őrölt borssal és cayenne borssal. Adjunk hozzá egy kevés kurkumát és pirospaprikát, majd ebbe a keverékbe forgassuk bele a kisebb darabokra vágott halszeleteket.
Az így bundázott halat forró olajban egy-két perc alatt süssük ropogósra, majd papírtörlőn itassuk le róla az olajat.
Az előmelegített tortilla lapokat kenjük meg guacamoléval és tegyük rá a halszeleteket. Használhatunk bolti tortillát is, de magunk is elkészíthetjük az itt található recept alapján.
Tálalhatunk hozzá salátát, vagy öntsünk rá egy kevés fokhagymás tejfölt.