Halas taco

- Gergely Gy.      

május 14, 2015

0.0

Ez a recept nagyon gyorsan elkészíthető, bármilyen fehér húsú tengeri hal jó hozzá és nagyon finom. Legyen szó egy könnyű vacsoráról, vagy egy kis vendégváró falatról, mindenképpen jó választás.

  • Előkészítés: 20 perc
  • Teljes idő: 35 perc
  • 20 perc

    15 perc

    35 perc

  • 4 személyre

Hozzávalók

4 tengeri halfilé (tilápia, tengeri sügér, )

8 kisebb tortilla

2 avokádó

1 kis fej lilahagyma

2 nagyobb gerezd fokhagyma

1 lime

1 paradicsom

10 dkg kukoricaliszt

1 chili

1 csokor korianderzöld

olaj a sütéshez

cayenne bors

pirospaprika

kurkuma

őrölt bors

Elkészítés

A Guacamole

Törjük össze az avokádó belsejét egy villával, adjunk hozzá apróra vágott lilahagymát, egy kevés zúzott fokhagymát, apróra vágott paradicsomot és egy kevés chilit. A masszához adjunk egy kis korianderzöldet, jól keverjük össze, ízesítsük egy kis lime lével és sóval, majd tegyük a hűtőbe hogy összeérjen.

A taco

A hal bundázásához keverjük össze a kukoricalisztet egy kevés sóval, az őrölt borssal és cayenne borssal. Adjunk hozzá egy kevés kurkumát és pirospaprikát, majd ebbe a keverékbe forgassuk bele a kisebb darabokra vágott halszeleteket.

Az így bundázott halat forró olajban egy-két perc alatt süssük ropogósra, majd papírtörlőn itassuk le róla az olajat.

Az előmelegített tortilla lapokat kenjük meg guacamoléval és tegyük rá a halszeleteket. Használhatunk bolti tortillát is, de magunk is elkészíthetjük az itt található recept alapján.

Tálalhatunk hozzá salátát, vagy öntsünk rá egy kevés fokhagymás tejfölt.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás