
Kacsamáj pástétom
március 6, 2015
Az saját kezűleg készített kacsamáj pástétom nagy előnye, hogy könnyű elkészíteni, biztosan nem tartalmaz semmiféle tartósítószert és nagyon finom reggeli.
- Előkészítés: 10 perc
- Teljes idő: 30 perc
-
10 perc
20 perc
30 perc
- 4 személyre
Elkészítés
Egy nagyobb méretű serpenyőben 3-4 kanál libazsírt felforrósítok és az apróra vágott vöröshagymát megpirítom rajta. Rádobom a csíkokra vágott kacsamájat, sózom, borsozom és adok hozzá egy kis majorannát. Adok hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, és ráreszelek egy kevés szerecsendiót. A májat jól megpirítom, majd amikor kész kihűtöm. Egy turmixgéppel pépesítem, közben az 1 dl tejszínt és a konyakot (3cl elég) hozzáöntöm és jól összekeverem. (Ha száraznak találod még adhatsz hozzá egy kevés hideg libazsírt). Az elkészült pástétomot egy zárható edénybe teszem és a hűtőbe hagyom összeérni. Lilahagymával és pirítóssal kitűnő étel. Ha pirított bacont teszünk mellé az még jobban kiemeli a pástétom ízét.
Én ezt a változatot ajánlom, nem a vízgőzfürdőn sütöttet. Szerintem ez finomabb, mert a pirított máj íze intenzívebb.