Kacsamáj pástétom

- Márta      

március 6, 2015

0.0

Az saját kezűleg készített kacsamáj pástétom nagy előnye, hogy könnyű elkészíteni, biztosan nem tartalmaz semmiféle tartósítószert és nagyon finom reggeli.

  • Előkészítés: 10 perc
  • Teljes idő: 30 perc
  • 10 perc

    20 perc

    30 perc

  • 4 személyre

Hozzávalók

50 dkg pecsenyekacsamáj

2 nagy fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

1 dl főzőtejszín

6-7 kanál libazsír

konyak

bors

majoranna

szerecsendió (kevés)

Elkészítés

Egy nagyobb méretű serpenyőben 3-4 kanál libazsírt felforrósítok és az apróra vágott vöröshagymát megpirítom rajta. Rádobom a csíkokra vágott kacsamájat, sózom, borsozom és adok hozzá egy kis majorannát. Adok hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, és ráreszelek egy kevés szerecsendiót. A májat jól megpirítom, majd amikor kész kihűtöm. Egy turmixgéppel pépesítem, közben az 1 dl tejszínt és a konyakot (3cl elég) hozzáöntöm és jól összekeverem. (Ha száraznak találod még adhatsz hozzá egy kevés hideg libazsírt). Az elkészült pástétomot egy zárható edénybe teszem és a hűtőbe hagyom összeérni. Lilahagymával és pirítóssal kitűnő étel. Ha pirított bacont teszünk mellé az még jobban kiemeli a pástétom ízét.

Én ezt a változatot ajánlom, nem a vízgőzfürdőn sütöttet. Szerintem ez finomabb, mert a pirított máj íze intenzívebb.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás