Kacsamájjal töltött gombafejek

- Márta      

január 24, 2015

0.0

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom étel, amely vacsorának vagy vendégvárónak is tökéletes. A kacsamáj a gomba és a petrezselyem verhetetlen együtt, amely hamar mindenki kedvencévé válik.

  • Előkészítés: 20 perc
  • Teljes idő: 45 perc
  • 20 perc

    25 perc

    45 perc

  • 2 személyre

Hozzávalók

40 dkg pecsenye kacsamáj

8 fej nagy gomba

3 száraz zsemle

1 tojás

2 fej vöröshagyma

1 tk. paprika

1 csokor petrezselyemzöld

1 kanál olívaolaj

só, bors

2 csipet majoranna

Elkészítés

Gombafejek előkészítése

A gombákat gyorsan megmosom, nehogy elázzanak, és a tönkjétől elválasztom. Sózom, borsozom.

Kacsamáj előkészítése

2 fej vöröshagymát apróra vágok és megdinsztelem egy kis zsíron. (a libazsír tökéletes) Hozzáadom az előzőleg már apróra vágott kacsamájat, és jó alaposan megpirítom. 2 csipet majorannát, sót, borsot és pirospaprikát adok hozzá. Körülbelül 10 percig dinsztelem, majd kihűtöm.

Töltelék elkészítése

A kacsamájat, 3 db vízben áztatott zsemlét, az apróra vágott petrezselyemzöldet és 1 db tojást összekeverek. Sóval, borssal ízesítem. Betöltöm a gombákat, és olívaolajjal kikent tepsibe teszem őket. Tetejükre reszelt sajtot szórok, majd 180 C fokon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütöm őket.

Rizzsel és tartármártással tálalom.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás