Kapribogyós-gombás pulykacsíkok

- Márta      

január 4, 2015

0.0

Ez a tejszínes-gombás kapri bogyós ragu amellett hogy nagyszerű finomság egy gyors vacsorának is tökéletes. A kapribogyó kicsit savanykás pikáns íze nagyon jól passzol a füstölt szalonnához, amelyet a tejszín és pulykamell szépen egyensúlyba hoz.

  • Előkészítés: 25 perc
  • Teljes idő: 50 perc
  • 25 perc

    25 perc

    50 perc

  • 4 személyre

Hozzávalók

50 dkg pulykamell

30 dkg gomba ( ízlés szerint)

2 ek. kapribogyó

10 dkg szalonna

1,5 dl főzőtejszín

2 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 dl fehérbor

bors

Elkészítés

Hús elkészítése

10 dkg szalonnát és 2 fej vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítok, majd a csíkokra vágott pulykamellet hozzáadom és egy kicsit lepirítom. Felöntöm 1 dl fehérborral és egy kis vízzel, sózom, borsozom, belereszelek 1 fej fokhagymát és fedő alatt puhára párolom.

Gombás-kapri bogyós ragu elkészítése

A gombákat apróra vágom, egy serpenyőben megdinsztelem, hozzáadok 2 evőkanál kapribogyót, majd ha a gomba már összeesett felöntöm a tejszínnel és sóval borssal ízesítem. A ragut hozzáadom a pulykához, összekeverem és pár percig még főzöm. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás