Laskagombával töltött pulykamell, baconbe tekerve

- Márta      

január 4, 2015

0.0

Egyszerű zsemlés töltelék, melyet megbolondítunk laskagombával. Az illata önmagáért beszél. Ez az étel könnyű, zsírtalan, ugyanis a pulykamell filé önmagában száraz hús, így a legtökéletesebb módja ha megtöltjük. Mutatós, szeletelve tökéletes vendégváró étel.

  • Előkészítés: 20 perc
  • Teljes idő: 1 óra 25 perc
  • 20 perc

    1 óra 5 perc

    1 óra 25 perc

  • 4 személyre

Hozzávalók

Hús

2 db nagy pulykamell filé

20 dkg laska gomba

20 dkg bacon szeletek

Töltelék

4 db száraz zsemle

1 db tojás

1 fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyem zöld

bors

Elkészítés

Először elkészítem a tölteléket. A száraz zsemlét vízbe áztatom, jól kinyomkodom majd egy tálba teszem. A laskagombát egy kis fej vörös hagymán megdinsztelem, majd a zsemle közé keverem. Sózom, borsozom, elég sok petrezselyem zöldet aprítok bele és 1 db tojással összedolgozom a masszát.

A pulykamellet óvatosan kiklopfolom hogy viszonylag vékony legyen. Megsózom, borsozom. A hússzeletnél egy kicsit nagyobb alufólia darabot vékonyan beolajozok és ráteszem a pulykamellet. Rákenem a tölteléket 1 cm vastagon a húsra, majd szorosan felgöngyölöm. Az alufóliába tekerem amelynek a két végét jól megcsavarom, mintha egy szaloncukrot csomagolnék.

Egy közepes méretű tepsibe egy jó ujjnyi vizet teszek és ebbe helyezem bele a csomagokat, amit a sütőben 40 percig, 200 fokon párolok. Ezután kiveszem a sütőből, óvatosan leveszem róla a fóliát, amelynek hatására a pulykamell roládunk szépen egybe maradt. A roládot betekerem baconbe, tepsibe teszem, egy nagyon kevés olajat téve alája visszateszem a sütőbe, majd 180 fokon 20 percig sütöm. Mikor már jól megpirult a bacon kivesszük, kicsit hagyjuk pihenni és szeletelhetjük is.

Ha marad töltelék, a hús mellett külön meg lehet sütni, és a rolád mellé tálalva is isteni finom.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás