
Laskagombával töltött pulykamell, baconbe tekerve
január 4, 2015
Egyszerű zsemlés töltelék, melyet megbolondítunk laskagombával. Az illata önmagáért beszél. Ez az étel könnyű, zsírtalan, ugyanis a pulykamell filé önmagában száraz hús, így a legtökéletesebb módja ha megtöltjük. Mutatós, szeletelve tökéletes vendégváró étel.
- Előkészítés: 20 perc
- Teljes idő: 1 óra 25 perc
-
20 perc
1 óra 5 perc
1 óra 25 perc
- 4 személyre
Elkészítés
Először elkészítem a tölteléket. A száraz zsemlét vízbe áztatom, jól kinyomkodom majd egy tálba teszem. A laskagombát egy kis fej vörös hagymán megdinsztelem, majd a zsemle közé keverem. Sózom, borsozom, elég sok petrezselyem zöldet aprítok bele és 1 db tojással összedolgozom a masszát.
A pulykamellet óvatosan kiklopfolom hogy viszonylag vékony legyen. Megsózom, borsozom. A hússzeletnél egy kicsit nagyobb alufólia darabot vékonyan beolajozok és ráteszem a pulykamellet. Rákenem a tölteléket 1 cm vastagon a húsra, majd szorosan felgöngyölöm. Az alufóliába tekerem amelynek a két végét jól megcsavarom, mintha egy szaloncukrot csomagolnék.
Egy közepes méretű tepsibe egy jó ujjnyi vizet teszek és ebbe helyezem bele a csomagokat, amit a sütőben 40 percig, 200 fokon párolok. Ezután kiveszem a sütőből, óvatosan leveszem róla a fóliát, amelynek hatására a pulykamell roládunk szépen egybe maradt. A roládot betekerem baconbe, tepsibe teszem, egy nagyon kevés olajat téve alája visszateszem a sütőbe, majd 180 fokon 20 percig sütöm. Mikor már jól megpirult a bacon kivesszük, kicsit hagyjuk pihenni és szeletelhetjük is.
Ha marad töltelék, a hús mellett külön meg lehet sütni, és a rolád mellé tálalva is isteni finom.