
Medvehagyma krémleves
április 18, 2015
A medvehagyma a tavasz hírnöke, rendkívül sokrétű a felhasználása. Illatos, aromás levelei intenzív ízt adnak az ételnek. Étvágyfokozó, vérnyomáscsökkentő hatása mellett C vitamin tartalma ellenállóvá teszi a szervezetet. Finom, egészséges és nem csak a barnamedvék szeretik.
- Előkészítés: 10 perc
- Teljes idő: 30 perc
-
10 perc
20 perc
30 perc
- 4 személyre
Elkészítés
1 fej vöröshagymát kevés olajon megpirítunk, hozzáadjuk az 1 fej reszelt fokhagymát és az apróra vágott burgonyát. Kicsit megdinszteljük, majd az összevágott medvehagyma leveleket is hozzáadjuk. Felöntjük húsleves alaplével, megsózzuk és kb. 15 percig főzzük, míg a burgonya is megpuhul benne.
Turmix géppel pépesítjük, majd felöntjük főzőtejszínnel, ezután borsozzuk és ha kell még sózzuk is. Nagyon kevés (egy-két reszelésnyi) szerecsendiót szórunk rá.
Tálalásnál parmezán forgácsokat vagy pirított bacon chipset szórunk bele.