Medvehagyma krémleves

- Márta      

április 18, 2015

0.0

A medvehagyma a tavasz hírnöke, rendkívül sokrétű a felhasználása. Illatos, aromás levelei intenzív ízt adnak az ételnek. Étvágyfokozó, vérnyomáscsökkentő hatása mellett C vitamin tartalma ellenállóvá teszi a szervezetet. Finom, egészséges és nem csak a barnamedvék szeretik.

  • Előkészítés: 10 perc
  • Teljes idő: 30 perc
  • 10 perc

    20 perc

    30 perc

  • 4 személyre

Hozzávalók

1 csokor medvehagyma

1 db burgonya

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 l húsleves alaplé

főzőtejszín

bors

kevés szerecsendió

reszelt parmezán sajt

Elkészítés

1 fej vöröshagymát kevés olajon megpirítunk, hozzáadjuk az 1 fej reszelt fokhagymát és az apróra vágott burgonyát. Kicsit megdinszteljük, majd az összevágott medvehagyma leveleket is hozzáadjuk. Felöntjük húsleves alaplével, megsózzuk és kb. 15 percig főzzük, míg a burgonya is megpuhul benne.

Turmix géppel pépesítjük, majd felöntjük főzőtejszínnel, ezután borsozzuk és ha kell még sózzuk is. Nagyon kevés (egy-két reszelésnyi) szerecsendiót szórunk rá.

Tálalásnál parmezán forgácsokat vagy pirított bacon chipset szórunk bele.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás