Narancsos-csokoládés torta

- Márta      

március 13, 2015

5.0 2

A narancs íze kiválóan illik a csokoládés desszertekhez, ha pedig valami igazi különlegességre vágysz próbáld ki ezt a receptet. A tészta nagyon egyszerű, kakaós omlós tészta. Ami a különlegességét adja ennek a desszertnek az pedig a narancslé.

  • Előkészítés: 45 perc
  • Teljes idő: 1 óra 15 perc
  • 45 perc

    30 perc

    1 óra 15 perc

Hozzávalók

Kakaós omlós tészta

25 dkg liszt

2 e.k. kakaó

10 dkg hideg vaj

8 dkg cukor

1 tojás

A narancsos töltelékhez

5 közepes narancs leve és héja

200 ml sűrű, legalább 30%-os tejszín

4 tojás felverve

85 g cukor

A csokiöntethez

10 dkg étcsoki (70% kakaótartalommal)

100 ml sűrű, 30%-os tejszín

2 e.k. méz

Elkészítés

Kakaós omlós tészta

A lisztet a kakaóval, a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a legvégén a tojást. Addig gyúrjuk amíg sima tésztát nem kapunk. Ha nagyon morzsolódik akkor egy kevés hideg vizet önthetünk hozzá, fényes sima tésztát kell kapnunk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük kb. 40 percre.

Egy 23 cm átmérőjű tortaformát béleljük ki tésztával úgy, hogy kézzel nyomkodjuk bele majd villával szurkáljuk meg a tésztát. Melegítsük elő a sütőt 180C fokra, légkeverésű funkciót használjunk. A tésztára helyezzünk sütőpapírt és tegyünk bele sütőbabot, így nem fog felpúposodni a tészta. 15 percig süssük így, majd vegyük le róla a babot és még 15 percig süssük, míg száraz nem lesz a tészta.

Szűrjük le a narancslevet, 250 ml-t tegyünk egy lábasba, öntsünk bele a tejszínt és forraljuk fel. Amíg forr, külön tálba a tojásokat keverjük össze a cukorral majd fokozatosan egy habverővel dolgozva adagoljuk hozzá a forró tejszínes narancslevet. Ezt a krémet tegyük fel ismét melegíteni, folyamatos keverés mellet amíg besűrűsödik. Ez kb. 5-6 perc. Akkor jó, ha a fakanál hátán megáll a krém. A végén adjuk hozzá a reszelt narancshéjat.

A már langyos tésztára öntsük rá a szintén langyosra hűtött krémet és tegyük hűtőbe legalább 4 órára, amíg a krém megdermed. Ha kész, folyassuk a tetejére a csokiöntetet (a hozzávalókat vízgőz felett olvasszuk össze) majd ismételten tegyük hűtőbe. Másnap fogyasztható.

00:00

2 Hozzászólás

Nagy Tomi

április 3, 2015

Legjobb!! Egyszerűen csodás!

Gergely Gy.

március 13, 2015

Egyszerű és finom.

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás