Rákóczi-túrós

- Márta      

június 18, 2015

0.0

Linzertésztából készülő finomság, amely a baracklekvár, a túró és a citrom töltelékével varázsol el minket és ráadásul a tetejére a felfőzött tojásfehérje hab egy extra élményt nyújt. Estére, reggelre bármikor jóleső finomság. Előnye, hogy nem vajas krémből készül.

  • Előkészítés: 40 perc
  • Teljes idő: 55 perc
  • 40 perc

    15 perc

    55 perc

Hozzávalók

Linzertészta készítése

30 dkg finomliszt

20 dkg margarin

15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

1 db tojássárga

1 kanál tejföl

reszelt citromhéj

Töltelék készítése

50 dkg túró

3 evőkanál búzadara

1 egész tojás

4 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

2 citrom reszelt héja

mazsola

baracklekvár a kenéshez

Tojáshab készítése

5 db tojásfehérje

30 dkg cukor

Elkészítés

Először linzertésztát készítünk, a hozzávalókat összegyúrjuk, ha kicsit száraznak tartjuk akkor 1 kanál tejfölt tegyünk hozzá, többet ne nagyon mert a tésztánk hamar elázik. 1,5 cm vastag tésztát nyújtsunk. Légkeveréses sütőben 180 fokon süssük úgy 15-20 percig, amíg meg nem pirul.

Ha kihűlt a tészta kenjük meg baracklekvárral, majd a lekvárra kenjük az összekevert túrótölteléket jó vastagon. Erre kerül a tojáshab, ami a következőképpen készül:

20 dkg cukrot egy lábosba öntünk és rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Elkezdjük melegíteni, de nem szabad keverni! Amikor már erősen gyöngyözik akkor jó. Közben az 5 tojás fehérjét 10 dkg cukorral felverjük, míg egy kemény habot kapunk, majd ebbe önjük bele a forró cukros vizet úgy, hogy közbe folyamatosan keverjük.

A tojáshabot rákenjünk a túrótöltelékre, jó magas legyen. 80-100 fokos lekapcsolt sütőbe tesszük hogy száradjon a hab. Nem sütjük! Ha a végén a grill funkciót bekapcsoljuk 1-2 percre szép sárgás-barnás habot kapunk. Folyamatosan figyeljük és ha megszáradt a tojáshab vegyük ki, ez kb. 15 perc.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás