
Ricottával és darálhússal töltött kagylótészta
- Márta Tészták Magyar, Olasz Főzés, Sütés
május 8, 2015
Egy olaszosan elkészített paradicsomos, darált hússal vagy akár ricottával töltött tészta, amely igazán gyorsan elkészíthető és mutatós étel. A töltelék ezeken kívül bármi más is lehet, kreativitásunktól függően.
- Előkészítés: 30 perc
- Teljes idő: 45 perc
-
30 perc
15 perc
45 perc
- 4 személyre
Elkészítés
Darált húsos töltelék
Vöröshagymát dinsztelünk kevés olajon, hozzáadjuk a darált húst, jól összekeverjük, majd egy kis vizet öntünk hozzá nehogy leragadjon. Sóval, borssal megszórjuk, 1 gerezd fokhagymát reszelünk bele és kb. 15 percig főzzük. Mikor már összeesett a darált hús felöntjük annyi paradicsomlével, hogy éppen ellepje, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul és sűrű paradicsomos szaftot kapunk. Ha elkészült kihűtjük, mert úgy könnyebben lehet megtölteni.
Ricottás töltelék
A ricottát sóval, borssal ízesítjük, majd adunk hozzá egy kis apróra vágott snidlinget.
Tészta kifőzése
Egy teáskanál sóval felforraljuk a vizet úgy, hogy lobogjon. Beleöntjük a tésztát és kb. 12 percig főzzük. Ha megfőtt, hideg vízzel visszahűtöm, majd egy tálba teszem és meglocsolom olajjal, hogy ne ragadjon össze.
Tészta töltése
A kagylótésztákat egymás mellé egy kiolajozott tepsibe teszem és a darált húsos, illetve a ricottás töltelékkel megtöltöm. Sűrű paradicsomszósszal egyenként meglocsolom őket, mert a sütésnél kiszáradhat a tészta. A tésztát ezután előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 10-15 percig sütöm. Tálalásnál kevés parmezán sajttal ízesítem.