Ricottával és darálhússal töltött kagylótészta

- Márta    ,   ,

május 8, 2015

0.0

Egy olaszosan elkészített paradicsomos, darált hússal vagy akár ricottával töltött tészta, amely igazán gyorsan elkészíthető és mutatós étel. A töltelék ezeken kívül bármi más is lehet, kreativitásunktól függően.

  • Előkészítés: 30 perc
  • Teljes idő: 45 perc
  • 30 perc

    15 perc

    45 perc

  • 4 személyre

Hozzávalók

250 g óriás kagylótészta

200 g darált hús

250 g ricotta

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

kis csokor snidling

2-3 dl sűrített paradicsom

bors

reszelt parmezán sajt

Elkészítés

Darált húsos töltelék

Vöröshagymát dinsztelünk kevés olajon, hozzáadjuk a darált húst, jól összekeverjük, majd egy kis vizet öntünk hozzá nehogy leragadjon. Sóval, borssal megszórjuk, 1 gerezd fokhagymát reszelünk bele és kb. 15 percig főzzük. Mikor már összeesett a darált hús felöntjük annyi paradicsomlével, hogy éppen ellepje, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul és sűrű paradicsomos szaftot kapunk. Ha elkészült kihűtjük, mert úgy könnyebben lehet megtölteni.

Ricottás töltelék

A ricottát sóval, borssal ízesítjük, majd adunk hozzá egy kis apróra vágott snidlinget.

Tészta kifőzése

Egy teáskanál sóval felforraljuk a vizet úgy, hogy lobogjon. Beleöntjük a tésztát és kb. 12 percig főzzük. Ha megfőtt, hideg vízzel visszahűtöm, majd egy tálba teszem és meglocsolom olajjal, hogy ne ragadjon össze.

Tészta töltése

A kagylótésztákat egymás mellé egy kiolajozott tepsibe teszem és a darált húsos, illetve a ricottás töltelékkel megtöltöm. Sűrű paradicsomszósszal egyenként meglocsolom őket, mert a sütésnél kiszáradhat a tészta. A tésztát ezután előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 10-15 percig sütöm. Tálalásnál kevés parmezán sajttal ízesítem.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás