Skót tojás fűszeres burgonyával

- Gergely Gy.      ,

május 31, 2015

0.0

A Skót tojás tulajdonképpen egy főtt tojás valamilyen fűszerezett, darált húsos burokban, amit ezután a hagyományos módon kirántunk. Nagyon gyors és nagyon finom kaja, amit mindenképpen érdemes kipróbálni.

  • Előkészítés: 25 perc
  • Teljes idő: 45 perc
  • 25 perc

    20 perc

    45 perc

  • 4 személyre

Hozzávalók

2 pár sütnivaló bajor kolbász

4 tojás + 2 a panírhoz

1 csokor korianderzöld

1 kiskanál wostershire szósz

1 kiskanál dijoni mustár

5-6 szem nagyobb burgonya

1 nagyobb ág friss rozmaring

olaj

liszt

zsemlemorzsa

bors

Elkészítés

A skót tojások elkészítése

A recepthez megfelel bármilyen ízesített darált húsos massza, de én most sütnivaló bajor kolbászt használtam, hogy egy kis csavar is legyen a receptben, illetve így még gyorsabb az elkészítés.

Az első lépésben kezdjük el főzni a tojásokat. míg ezek megfőnek, készítsük elő a darált húsos masszánkat.

Vágjuk fel a kolbászt és vegyük ki egy keverőtálba a kolbászhúst. Adjunk hozzá egy kiskanál wostershire szószt, egy kevés korianderzöldet, és egy kiskanál dijoni mustárt, majd jól keverjük össze.

A kész masszát osszuk annyi részre, ahány tojás van, majd egy vágódeszkán készítsünk belőlük lapos pogácsákat. Ügyeljünk arra, hogy 1 cm-nél ne legyen vastagabb a massza, illetve hogy megfelelően nagy legyen ahhoz, hogy be tudjuk vele borítani a főtt tojásokat.

Ha a tojások megfőttek, hűtsük ki őket, pucoljuk meg, majd tegyük a húspogácsák közepére, amit óvatosan formázzunk a tojások köré egy nagy gombócot formázva.

Hagyományos módon, liszt felvert tojás és zsemlemorzsa segítségével bundázzuk, majd forró olajban süssük aranybarnára őket.

A fűszeres burgonya

A burgonyát meghámozzuk, majd nagyobb hasábokra vágjuk és sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük.

A vízből kivéve egy kicsit leitatjuk és egy tepsire tesszük. Fontos hogy újra sózzuk, majd egy kevés borssal, friss rozmaringgal ízesítjük és egy kis olívaolajjal meglocsoljuk.

200 fokos sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tálaláskor adjunk hozzá egy kis majonézes tormaszószt, vagy egy kis mustárszószt.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás