Sörben sült kacsa

- Márta      

május 24, 2015

5.0 1

James Martin tippje alapján:" Süssük jó ropogósra a kacsát, míg a húsa szinte lemállik a csontjáról." Ez a recept kitűnő és a tipp bevált. A sörben sült kacsa szaftos és nagyon omlós, igazi konyhasiker!

  • Előkészítés: 1 óra
  • Teljes idő: 3 óra
  • 1 óra

    2 óra

    3 óra

  • 2 személyre

Hozzávalók

2 db kacsacomb

3 db lila hagyma negyedelve

2 db fokhagyma szeletelve

egy ág kakukkfű

500 ml világos sör

3 e.k. barna cukor

1 csomag bébirépa

2 db burgonya

vaj

bors

Elkészítés

Kacsacomb előkészítése

A jól megmosott combokat alaposan sózzuk, borsozzuk és legalább 1 órát állni hagyjuk.

A sütés

Szórjuk a tepsibe a hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet. Helyezzük rá a kacsacombokat és kicsit tegyük félre. A sört öntsük egy lábasba és a cukorral kezdjük melegíteni, míg az elolvad. Öntsük rá a húsra, fóliával zárjuk le a tepsit és 200 fokon kezdjük el sütni 1,5-2 órát. Addig süssük míg a hús nagyon puha nem lesz és a csonttól elválik. Mikor kész, hagyjuk pihenni úgy 20 percet fólia alatt.

Szósz elkészítése

Öntsük a tepsi megmaradt tartalmát egy serpenyőbe és kezdjük el forralni. A hagymát és a fokhagymát is tegyük bele, turmixoljuk szét így jó sűrű lesz. Ha hígnak látjuk 1 kanál kukoricakeményítőt adjunk hozzá és forraljuk vele. Ízesíthetjük még egy kis borssal, ízlés szerint.

Cukormázas sárgarépa

A sárgarépát tegyük fel kevés vízben főlni kb. 3 e.k. cukorral, addig amíg megpuhul. Egy serpenyőben kevés vajban forgassuk át őket és ragyogni fognak. Szórjuk meg zöldfűszerrel pl. turbolyával.

Tálaljuk a kacsát szósszal, sárgarépával, vajon pirított burgonyával.

A sütés végén Grill funkciót használva barnára süthetjük a kacsacomb bőrét.

00:00

1 Hozzászólás

Marcsi

május 7, 2017

Ez kivalo! Nagyon szeretem mar evek ota igy keszitem a kacsat. A sorben kulonosen jo izu lesz.

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás