Tejszínes gyümölcsleves

- Márta      

június 29, 2015

0.0

Kellemesen hűsítő, hideg ,savanykás gyümölcsleves a nyári forró napokra. Bármilyen gyümölccsel készíthető, nagyon egyszerű és finom leves.

  • Előkészítés: 10 perc
  • Teljes idő: 25 perc
  • 10 perc

    15 perc

    25 perc

  • 6 személyre

Hozzávalók

50 dkg meggy

3 egész alma

1 egész citrom

2 egész fahéj

szegfűszeg

1 csomag puncs puding

250 ml tejszín

cukor

Elkészítés

A kimagozott meggyet, az apróra vágott almát feltesszük főni egy lábosba. Adunk hozzá fahéjat, szegfűszeget, egy kis sót és a gyümölcstől függően 1-2 kanál cukrot. A tejszínt simára kikeverjük a pudingporral és amikor a leves forr, behabarjuk vele. A citromot felkarikázzuk és a levesbe tesszük a végén. Jól kihűtjük, tejszínhabbal tálaljuk, a tetejére mentát szórhatunk.

00:00

0 Hozzászólás

Minden mező és az értékelő kitöltése is kötelező.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás