Narancsos-csokoládés torta

A narancs íze kiválóan illik a csokoládés desszertekhez, ha pedig valami igazi különlegességre vágysz próbáld ki ezt a receptet. A tészta nagyon egyszerű, kakaós omlós tészta. Ami a különlegességét adja ennek a desszertnek az pedig a narancslé.

Beküldte Márta

Görög fetás spenótos háromszög, a Spanakopita

Megmondom őszintén a spenótot a megszokott főzelék formájában nem szeretem. Szerencsére nem csak abban a formában lehet fogyasztani. Ezt a hagyományos ciprusi süteményt nagyon könnyű elkészíteni, és amellett, hogy a spenótfogyasztás is pipa még finom is. A töltelékek pedig ízlés szerint variálhatók is.

Beküldte Gergely Gy.

Kacsamáj pástétom

Az saját kezűleg készített kacsamáj pástétom nagy előnye, hogy könnyű elkészíteni, biztosan nem tartalmaz semmiféle tartósítószert és nagyon finom reggeli.

Beküldte Márta

Cook-a-leekie, a hagyományos skót csirkehúsleves

Ezt a hagyományos skót csirkehúslevest ugyanúgy gyógyító erejűnek tartják a hazájában, mint mi a saját húslevesünket. Alapból póréhagymával és aszalt szilvával készül, ezt dobjuk fel még egy kicsit. A szokatlan hozzávalóktól nem kell megijedni, egy nagyon finom, karakteres ízű, tartalmas leves, amelyik tényleg jól illik a hideg napokra.

Beküldte Gergely Gy.

Angol muffin

Az angol muffin-t a neve alapján sokan a nálunk is ismert édes süteménnyel azonosítják, pedig semmi köze hozzá. Ez a lapos zsemle az angol klasszikus reggelik és az amerikai késői kiadós reggelik (brunch) egyik alap péksüteménye. Ez az alapja többek között a Benedek tojásnak is. Az alaprecept szerint serpenyőben sütik ki mindkét oldalát, de én a sütőben sült változatot jobban szeretem.

Beküldte Márta

Az én házi kenyerem

Ez a kenyér recept jó néhány átalakításon átesett, mire ezt a jól bevált és gyakran sütött változatot elértem. Viszont annak ellenére, hogy teljes kiőrlésű liszttel illetve rozsliszttel készül, egyáltalán nem sűrű a belseje, hanem inkább könnyű lukacsos. Az íze is nagyon finom, arról nem is beszélve hogy egy hét után sem esik szét.

Beküldte Gergely Gy.

Grillezett tarja gorgonzolás-gomba mártással

Az észak-olasz gorgonzola a kéksajtok családjába tartozik, pikáns egyedi íze sokrétű felhasználást tesz lehetővé. Kedvencünk mártásként elkészíteni, egy finom grillezett hús mellé. Ez az étel elegáns, igazán vendégvárásra született.

Beküldte Márta

Benedek tojás

A klasszikus reggeli buggyantott tojással, baconnal, hollandi mártással angol muffinban. A pletyka szerint a Benedek tojást egy wall street-i tőzsdeügynöknek köszönhetjük, aki másnaposság ellen rendelte ezt az összeállítást.

Beküldte Márta

Kacsamájjal töltött gombafejek

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom étel, amely vacsorának vagy vendégvárónak is tökéletes. A kacsamáj a gomba és a petrezselyem verhetetlen együtt, amely hamar mindenki kedvencévé válik.

Beküldte Márta

Francia típusú kovászos parasztkenyér

Ehhez a kenyérhez egy Kansas-i pék, bizonyos Thom Leonard falusi francia kenyere szolgált alapul. Ez a változat igazából csak a lisztkeveréket és a kovászt tartotta meg, viszont a végeredmény azt hiszem kifogástalan, "igazi kenyér" lett.

Beküldte Gergely Gy.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás