A “Vega Dán”

Ezt a receptet egy holland oldalon olvastam angolul, a neve pedig ez volt a Vega Dán. A töltelék lehet többféle, vegetáriánus, "olaszos", vagy bármilyen más jellegű, ez ízlés kérdése. A lényeg, hogy nagyon finom, és akár vendégvárónak is tökéletes kaja. Egyszerűen elkészíthető a hosszabb előkészítési idő a tészta kelesztése miatt van.

Beküldte Gergely Gy.

Tönkölybúzás olívás kenyér

Ízletes, fűszeres kenyér, amely nagyon jó a különféle szendvicsekhez. Frissen egy kis metélőhagymás sajtkrémmel egyszerűen kihagyhatatlan, többnapos szikkadt korában pirítva pedig isteni bruscetta alap.

Beküldte Gergely Gy.

Kapribogyós-gombás pulykacsíkok

Ez a tejszínes-gombás kapri bogyós ragu amellett hogy nagyszerű finomság egy gyors vacsorának is tökéletes. A kapribogyó kicsit savanykás pikáns íze nagyon jól passzol a füstölt szalonnához, amelyet a tejszín és pulykamell szépen egyensúlyba hoz.

Beküldte Márta

Laskagombával töltött pulykamell, baconbe tekerve

Egyszerű zsemlés töltelék, melyet megbolondítunk laskagombával. Az illata önmagáért beszél. Ez az étel könnyű, zsírtalan, ugyanis a pulykamell filé önmagában száraz hús, így a legtökéletesebb módja ha megtöltjük. Mutatós, szeletelve tökéletes vendégváró étel.

Beküldte Márta

Körtés-sajtos pulykazseb diós bundában

A körte, a sajt és a dió a pulykamellel párosítva alapból egy nagyon finom variáció és ez az étel bármilyen ünnepi asztal egyik fogása is lehet. Egy kis odafigyeléssel simán össze lehet állítani, és a "titkos összetevőtől" a férfiemberek is szeretni fogják.

Beküldte Gergely Gy.

Bejgli

A bejgli egy igazi hungarikum. Lehet diós, mákos és újabban másféle ízekkel is próbálkoznak. A családunk kedvence a diós változat. Nagyon finom és sokáig eláll. Főleg Karácsonykor, de más alkalmakkor is készítem. Óriási sikerélmény kivenni a sütőből egy gyönyörűen átsült, illatos, jól megkelt bejglit. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki! Soha többé nem vesz bolti készítésűt.

Beküldte Márta

Kelt tésztás szilvás lepény

Egy régi, hagyományos kelt tésztás finomság, még a nagymamám recepttárából. Az elkészítése nagyon egyszerű, a fahéjas szilva és a karamellizált cukor illata pedig igazi ünnepi hangulatot idéz.

Beküldte Márta

Rakott tarja brokkolival és sajtos besamel mártással

Tartalmas vacsora a hideg téli estékre, vagy akármikorra. A sajtos besamellel sült brokkoli pedig megfelelően lágyítja a fűszeres sült tarja ízét.

Beküldte Márta

Ropogós sajtos kifli

Ez a kifli tényleg olyan, mint a gyermekkorunk békebeli foszlós kiflijei. Lehet sajtos, sós, köményes, a siker abszolút garantált a család körében.

Beküldte Gergely Gy.

Kovásszal készült gyökérkenyér sült hagymával

Szerintem ez a fajta kenyér nagyon finom, és viszonylag könnyen el is készíthető, lévén hogy nem kell dagasztani. Ez a kenyér a kovásztól meglepően könnyű, az íze pedig régi kenyerek ízét és illatát idézi.

Beküldte Gergely Gy.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás