Konyha: Európai

Cukkinis pesto-s spagetti

Gyorsan elkészíthető, olcsó és nagyon finom tésztaétel, amely tökéletes vacsora lehet. Mindezek mellett a hozzávalók is variálhatók és ha van időnk érdemes gnocci-val elkészíteni, mert azzal még finomabb.

Beküldte Gergely Gy.

Teljes kiőrlésű Bagel

Ez a hagyományos péksütemény Lengyelországból származik, de igazán népszerű reggeli szendvicsalap az amerikai nagyvárosokban lett. A kicsit nehéz, sűrű belsejű, nálunk sokszor csak lyukas zsömleként emlegetett Bagel bármivel megtölthető, a sajtkrémes lazacos kapribogyós klasszikuson kívül bármilyen összeállítás lehetséges. Ez a recept pedig tényleg egyszerű és elronthatatlan, a végeredmény pedig egy hihetetlenül finom péksütemény.

Beküldte Gergely Gy.

Fűszeres koszorú

Ez a fűszeres, gyümölcsös, pisztácia koszorú kitűnő délutáni csemege. Az illata pedig egyszerűen csodálatos, nekem a karácsony illata jut eszembe róla. Tea vagy kávé mellé kitűnő sütemény, mellyel a vendégeinket biztosan elkápráztatjuk.

Beküldte Márta

Narancsos-csokoládés torta

A narancs íze kiválóan illik a csokoládés desszertekhez, ha pedig valami igazi különlegességre vágysz próbáld ki ezt a receptet. A tészta nagyon egyszerű, kakaós omlós tészta. Ami a különlegességét adja ennek a desszertnek az pedig a narancslé.

Beküldte Márta

Cook-a-leekie, a hagyományos skót csirkehúsleves

Ezt a hagyományos skót csirkehúslevest ugyanúgy gyógyító erejűnek tartják a hazájában, mint mi a saját húslevesünket. Alapból póréhagymával és aszalt szilvával készül, ezt dobjuk fel még egy kicsit. A szokatlan hozzávalóktól nem kell megijedni, egy nagyon finom, karakteres ízű, tartalmas leves, amelyik tényleg jól illik a hideg napokra.

Beküldte Gergely Gy.

Angol muffin

Az angol muffin-t a neve alapján sokan a nálunk is ismert édes süteménnyel azonosítják, pedig semmi köze hozzá. Ez a lapos zsemle az angol klasszikus reggelik és az amerikai késői kiadós reggelik (brunch) egyik alap péksüteménye. Ez az alapja többek között a Benedek tojásnak is. Az alaprecept szerint serpenyőben sütik ki mindkét oldalát, de én a sütőben sült változatot jobban szeretem.

Beküldte Márta

A “Vega Dán”

Ezt a receptet egy holland oldalon olvastam angolul, a neve pedig ez volt a Vega Dán. A töltelék lehet többféle, vegetáriánus, "olaszos", vagy bármilyen más jellegű, ez ízlés kérdése. A lényeg, hogy nagyon finom, és akár vendégvárónak is tökéletes kaja. Egyszerűen elkészíthető a hosszabb előkészítési idő a tészta kelesztése miatt van.

Beküldte Gergely Gy.

Tönkölybúzás olívás kenyér

Ízletes, fűszeres kenyér, amely nagyon jó a különféle szendvicsekhez. Frissen egy kis metélőhagymás sajtkrémmel egyszerűen kihagyhatatlan, többnapos szikkadt korában pirítva pedig isteni bruscetta alap.

Beküldte Gergely Gy.

Körtés-sajtos pulykazseb diós bundában

A körte, a sajt és a dió a pulykamellel párosítva alapból egy nagyon finom variáció és ez az étel bármilyen ünnepi asztal egyik fogása is lehet. Egy kis odafigyeléssel simán össze lehet állítani, és a "titkos összetevőtől" a férfiemberek is szeretni fogják.

Beküldte Gergely Gy.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás