Konyha: Magyar

Húsvéti töltött kalács

Ez a kalács a hagyományos fonott kalács sós változata. Az érdekességét az adja, hogy a fonatok belsejében egy kis plusz töltelék is van. Önmagában is kiváló, de remekül illik a főtt tojás, sonka és torma mellé kiegészítőnek is a húsvéti asztalra.

Beküldte Gergely Gy.

Kacsamáj pástétom

Az saját kezűleg készített kacsamáj pástétom nagy előnye, hogy könnyű elkészíteni, biztosan nem tartalmaz semmiféle tartósítószert és nagyon finom reggeli.

Beküldte Márta

Az én házi kenyerem

Ez a kenyér recept jó néhány átalakításon átesett, mire ezt a jól bevált és gyakran sütött változatot elértem. Viszont annak ellenére, hogy teljes kiőrlésű liszttel illetve rozsliszttel készül, egyáltalán nem sűrű a belseje, hanem inkább könnyű lukacsos. Az íze is nagyon finom, arról nem is beszélve hogy egy hét után sem esik szét.

Beküldte Gergely Gy.

Grillezett tarja gorgonzolás-gomba mártással

Az észak-olasz gorgonzola a kéksajtok családjába tartozik, pikáns egyedi íze sokrétű felhasználást tesz lehetővé. Kedvencünk mártásként elkészíteni, egy finom grillezett hús mellé. Ez az étel elegáns, igazán vendégvárásra született.

Beküldte Márta

Kacsamájjal töltött gombafejek

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom étel, amely vacsorának vagy vendégvárónak is tökéletes. A kacsamáj a gomba és a petrezselyem verhetetlen együtt, amely hamar mindenki kedvencévé válik.

Beküldte Márta

Kapribogyós-gombás pulykacsíkok

Ez a tejszínes-gombás kapri bogyós ragu amellett hogy nagyszerű finomság egy gyors vacsorának is tökéletes. A kapribogyó kicsit savanykás pikáns íze nagyon jól passzol a füstölt szalonnához, amelyet a tejszín és pulykamell szépen egyensúlyba hoz.

Beküldte Márta

Laskagombával töltött pulykamell, baconbe tekerve

Egyszerű zsemlés töltelék, melyet megbolondítunk laskagombával. Az illata önmagáért beszél. Ez az étel könnyű, zsírtalan, ugyanis a pulykamell filé önmagában száraz hús, így a legtökéletesebb módja ha megtöltjük. Mutatós, szeletelve tökéletes vendégváró étel.

Beküldte Márta

Körtés-sajtos pulykazseb diós bundában

A körte, a sajt és a dió a pulykamellel párosítva alapból egy nagyon finom variáció és ez az étel bármilyen ünnepi asztal egyik fogása is lehet. Egy kis odafigyeléssel simán össze lehet állítani, és a "titkos összetevőtől" a férfiemberek is szeretni fogják.

Beküldte Gergely Gy.

Bejgli

A bejgli egy igazi hungarikum. Lehet diós, mákos és újabban másféle ízekkel is próbálkoznak. A családunk kedvence a diós változat. Nagyon finom és sokáig eláll. Főleg Karácsonykor, de más alkalmakkor is készítem. Óriási sikerélmény kivenni a sütőből egy gyönyörűen átsült, illatos, jól megkelt bejglit. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki! Soha többé nem vesz bolti készítésűt.

Beküldte Márta

Kelt tésztás szilvás lepény

Egy régi, hagyományos kelt tésztás finomság, még a nagymamám recepttárából. Az elkészítése nagyon egyszerű, a fahéjas szilva és a karamellizált cukor illata pedig igazi ünnepi hangulatot idéz.

Beküldte Márta

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás