
Cseresznyés sajttorta
By Márta Édességek Magyar Sütés
július 5, 2015
Mascarpone, sajtkrém és a cseresznye kombinációja. Semmi vajas krém, könnyű elkészíteni és nincs az a mennyiség ami el ne fogyna ebből a nyári finomságból. Közepén extra adag cseresznye öntet ami átszivárog a sajtkrémbe.
- Prep: 15 MIN
- Total Time: 1 HR
-
15 MIN
45 MIN
1 HR
- 8 személyre
Utasítások
Először elkészítjük a kekszes alapot. Az omlós kekszet összedaráljuk és hozzáadjuk az olvasztott vaj és juharszirup keverékét. Ez a morzsa mikor már egyenletesen nedves egy sütőpapírral kibélelt 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk bele kézzel. Légkeveréses sütőben 140 fokon 15 percig sütjük, majd kihűtjük.
Cseresznyeöntetet készítünk úgy, hogy a cseresznyéket összedaráljuk és cukorral feltesszük főni, kevergetjük amíg szirupot nem kapunk és kihűtjük.
A töltelék a következő lépés. Egy keverőtálba tesszük a sajtkrémet, a mascarponét, a tojásokat, a cukrot, a vaníliát, a narancs héját, az 1 e.k. keményítőt és alaposan összekeverjük.
A torta összeállítása a következő fázis. A kihűlt kekszes alapot visszatesszük a tortaformánk aljába, majd rákenjünk a krém felét és a cseresznyésöntet felét. Erre még egy réteg krém kerül és középre a maradék cseresznyeöntet.
Előmelegített sütőben 140 fokon 45 percig sütjük, majd a sütőt lekapcsolva még 30 percig bent hagyjuk száradni. Ha kihűlt, hűtőben tesszük.