Top right text goes here.

Csokimousse-torta

By Gergely Gy.  ,     

április 1, 2018

0.0

Egy ideje kénytelen vagyok cukormentes és szénhidrát csökkentett recepteket vadászni. Ez is egy ilyen recept, ami nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, sütést nem, csak hűtést igénylő sütemény. Ráadásul cukormentes és alig van benne szénhidrát, így a diétába is simán beilleszthető. Ja, és nagyon finom.

  • Prep: 35 MIN
  • Total Time: 35 MIN
  • 35 MIN

    35 MIN

  • 12 szeletes

Hozzávalók

Alap

12,5 dkg apró szemű zabpehely

2,5 dkg cukrozatlan kakaópor

15 dkg reszelt alma

1 narancs leve és reszelt héja

Krém

10 dkg 80% feletti étcsokoládé

2,5 dkg cukrozatlan kakaópor

5 dl habtejszín

1 zacskó instant zselatin fix

1 evőkanál nyírfacukor

Utasítások

Egy 18-20 cm-es csatos tortaformát kibélelek folpackkal.

A zabpelyhet, a finomra reszelt almát, a narancs levét és reszelt héját, valamint a kakaóport jól összekeverem. Ez lesz a torta alapja. Egy viszonylag száraz hatású masszát kapok, de ez nem baj, mivel a hűtés alatt, illetve a csokikrémtől kicsit puhulni fog.

A csokit vízgőz fölött felolvasztom, közben a hideg tejszínt és a nyírfacukrot habbá verem. A tejszín felverése közben fokozatosan hozzáadom az instant zselatint, így biztosan nem csomósodik össze. Ha kész, óvatosan beleforgatom a kakaóport és az olvasztott csokit. Egynemű massza kell, de tejszínt ne törjük össze teljesen.

A masszát belelapogatom a kibélelt tortaforma aljába, majd a csokoládékrémet is rásimítom, ezután pár órára, vagy akár egész éjszakára is a hűtőbe teszem.

Egy szelet szénhidrát tartalma kb. 12g, ha 12 szeletre vágjuk, így a szénhidrát diétába is simán beilleszthető.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás