Top right text goes here.

Currys, sütőtökös indiai leves

By Márta      

március 15, 2015

0.0

India a minőségi fűszerek hazája. Ebben a levesben a curry a leves lelke. Ez egy olyan fűszerkeverék amely elsősorban chili, kömény, mustármag, őrőlt kurkuma keverékéből áll. Ehhez még persze borsot vagy akár gyömbért is szoktak adni. Ezzel a levessel otthonunkba csempészhetjük az indiai ízeket, amely felmelegít minket egy hosszú hideg nap után.

  • Prep: 20 MIN
  • Total Time: 1 HR
  • 20 MIN

    40 MIN

    1 HR

Hozzávalók

2 e.k. olívaolaj

2 db vöröshagyma

2 db édes alma

3 zellerszár

1/2 sütőtök hámozva, felkockázva

2 e.k. currypor

1 e.k. őrölt fahéj

1 e.k. fekete kömény (Nigella mag)

2 x 400 g konzerv paradicsom apróra vágva

1,5 l zöldség vagy húsalaplé

140 g basmati rizs

kis csokor petrezselyem

Utasítások

Kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott almát, a zellert és egy csipet sót, és 10 percig pirítsuk. Ezután tegyük bele a sütőtököt, a curryport, a fekete köményt, a fahéjat és borsot. Főzzük további 2 perc, adjuk hozzá a paradicsomot és öntsük fel alaplével. Fedjük le és főzzük kis lángon 15 percig. Nem kell hogy forrjon, épp csak gyöngyözzön, így a zöldségek közben megpuhulnak. Keverjük bele a basmati rizst, igény szerint sózzuk, borsozzuk, majd ha kell főzzük még kb. 13 percig. Ha kész keverjük bele az apróra vágott petrezselymet. Naan kenyérrel tálaljuk.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás