Top right text goes here.

Kacsamáj pástétom

By Márta      

március 6, 2015

0.0

Az saját kezűleg készített kacsamáj pástétom nagy előnye, hogy könnyű elkészíteni, biztosan nem tartalmaz semmiféle tartósítószert és nagyon finom reggeli.

  • Prep: 10 MIN
  • Total Time: 30 MIN
  • 10 MIN

    20 MIN

    30 MIN

  • 4 személyre

Hozzávalók

50 dkg pecsenyekacsamáj

2 nagy fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

1 dl főzőtejszín

6-7 kanál libazsír

konyak

bors

majoranna

szerecsendió (kevés)

Utasítások

Egy nagyobb méretű serpenyőben 3-4 kanál libazsírt felforrósítok és az apróra vágott vöröshagymát megpirítom rajta. Rádobom a csíkokra vágott kacsamájat, sózom, borsozom és adok hozzá egy kis majorannát. Adok hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, és ráreszelek egy kevés szerecsendiót. A májat jól megpirítom, majd amikor kész kihűtöm. Egy turmixgéppel pépesítem, közben az 1 dl tejszínt és a konyakot (3cl elég) hozzáöntöm és jól összekeverem. (Ha száraznak találod még adhatsz hozzá egy kevés hideg libazsírt). Az elkészült pástétomot egy zárható edénybe teszem és a hűtőbe hagyom összeérni. Lilahagymával és pirítóssal kitűnő étel. Ha pirított bacont teszünk mellé az még jobban kiemeli a pástétom ízét.

Én ezt a változatot ajánlom, nem a vízgőzfürdőn sütöttet. Szerintem ez finomabb, mert a pirított máj íze intenzívebb.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás