
Kacsamájjal töltött gombafejek
január 24, 2015
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom étel, amely vacsorának vagy vendégvárónak is tökéletes. A kacsamáj a gomba és a petrezselyem verhetetlen együtt, amely hamar mindenki kedvencévé válik.
- Prep: 20 MIN
- Total Time: 45 MIN
-
20 MIN
25 MIN
45 MIN
- 2 személyre
Utasítások
Gombafejek előkészítése
A gombákat gyorsan megmosom, nehogy elázzanak, és a tönkjétől elválasztom. Sózom, borsozom.
Kacsamáj előkészítése
2 fej vöröshagymát apróra vágok és megdinsztelem egy kis zsíron. (a libazsír tökéletes) Hozzáadom az előzőleg már apróra vágott kacsamájat, és jó alaposan megpirítom. 2 csipet majorannát, sót, borsot és pirospaprikát adok hozzá. Körülbelül 10 percig dinsztelem, majd kihűtöm.
Töltelék elkészítése
A kacsamájat, 3 db vízben áztatott zsemlét, az apróra vágott petrezselyemzöldet és 1 db tojást összekeverek. Sóval, borssal ízesítem. Betöltöm a gombákat, és olívaolajjal kikent tepsibe teszem őket. Tetejükre reszelt sajtot szórok, majd 180 C fokon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütöm őket.
Rizzsel és tartármártással tálalom.