
Kapribogyós-gombás pulykacsíkok
január 4, 2015
Ez a tejszínes-gombás kapri bogyós ragu amellett hogy nagyszerű finomság egy gyors vacsorának is tökéletes. A kapribogyó kicsit savanykás pikáns íze nagyon jól passzol a füstölt szalonnához, amelyet a tejszín és pulykamell szépen egyensúlyba hoz.
- Prep: 25 MIN
- Total Time: 50 MIN
-
25 MIN
25 MIN
50 MIN
- 4 személyre
Utasítások
Hús elkészítése
10 dkg szalonnát és 2 fej vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítok, majd a csíkokra vágott pulykamellet hozzáadom és egy kicsit lepirítom. Felöntöm 1 dl fehérborral és egy kis vízzel, sózom, borsozom, belereszelek 1 fej fokhagymát és fedő alatt puhára párolom.
Gombás-kapri bogyós ragu elkészítése
A gombákat apróra vágom, egy serpenyőben megdinsztelem, hozzáadok 2 evőkanál kapribogyót, majd ha a gomba már összeesett felöntöm a tejszínnel és sóval borssal ízesítem. A ragut hozzáadom a pulykához, összekeverem és pár percig még főzöm. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.