Top right text goes here.

Kelt tésztás szilvás lepény

By Márta      

január 3, 2015

0.0

Egy régi, hagyományos kelt tésztás finomság, még a nagymamám recepttárából. Az elkészítése nagyon egyszerű, a fahéjas szilva és a karamellizált cukor illata pedig igazi ünnepi hangulatot idéz.

  • Prep: 1 HR 15 MIN
  • Total Time: 1 HR 50 MIN
  • 1 HR 15 MIN

    35 MIN

    1 HR 50 MIN

  • 6 személyre

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

50 dkg kelt tészta liszt

1 tojás

4 ek. tejföl

4 dkg olvasztott vaj

2 dl tej

3 dkg élesztő

1 tk cukor

Tészta tetejére

1 üveg szilva (felezett)

cukor

fahéj

Utasítások

Először a kelt tésztát készítem el. A langyos tejben felfuttatom az élesztőt, egy csipet cukrot hozzáadok így jobban felfut. 5 percig várok, majd a kimért lisztbe ezt beleöntöm és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Elég ragacsos lesz. Ezt a tésztát langyos helyen 1 órán át kelesztőtálban vagy letakarva duplájára kelesztem.

Ha kész, egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszek (elég magas lesz, ne lapos tepsi legyen). A tésztát szükség szerint lisztezem, és kinyújtom a tepsi méretére, majd beleteszem.

A tetejébe a cukrozott, fahéjjal meghintett szilvát belenyomom, amennyire csak tudom.

Előmelegített 200 fokos sütőbe teszem és kb. 35 percig sütöm.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás