Top right text goes here.

Laskagombával töltött pulykamell, baconbe tekerve

By Márta      

január 4, 2015

0.0

Egyszerű zsemlés töltelék, melyet megbolondítunk laskagombával. Az illata önmagáért beszél. Ez az étel könnyű, zsírtalan, ugyanis a pulykamell filé önmagában száraz hús, így a legtökéletesebb módja ha megtöltjük. Mutatós, szeletelve tökéletes vendégváró étel.

  • Prep: 20 MIN
  • Total Time: 1 HR 25 MIN
  • 20 MIN

    1 HR 5 MIN

    1 HR 25 MIN

  • 4 személyre

Hozzávalók

Hús

2 db nagy pulykamell filé

20 dkg laska gomba

20 dkg bacon szeletek

Töltelék

4 db száraz zsemle

1 db tojás

1 fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyem zöld

bors

Utasítások

Először elkészítem a tölteléket. A száraz zsemlét vízbe áztatom, jól kinyomkodom majd egy tálba teszem. A laskagombát egy kis fej vörös hagymán megdinsztelem, majd a zsemle közé keverem. Sózom, borsozom, elég sok petrezselyem zöldet aprítok bele és 1 db tojással összedolgozom a masszát.

A pulykamellet óvatosan kiklopfolom hogy viszonylag vékony legyen. Megsózom, borsozom. A hússzeletnél egy kicsit nagyobb alufólia darabot vékonyan beolajozok és ráteszem a pulykamellet. Rákenem a tölteléket 1 cm vastagon a húsra, majd szorosan felgöngyölöm. Az alufóliába tekerem amelynek a két végét jól megcsavarom, mintha egy szaloncukrot csomagolnék.

Egy közepes méretű tepsibe egy jó ujjnyi vizet teszek és ebbe helyezem bele a csomagokat, amit a sütőben 40 percig, 200 fokon párolok. Ezután kiveszem a sütőből, óvatosan leveszem róla a fóliát, amelynek hatására a pulykamell roládunk szépen egybe maradt. A roládot betekerem baconbe, tepsibe teszem, egy nagyon kevés olajat téve alája visszateszem a sütőbe, majd 180 fokon 20 percig sütöm. Mikor már jól megpirult a bacon kivesszük, kicsit hagyjuk pihenni és szeletelhetjük is.

Ha marad töltelék, a hús mellett külön meg lehet sütni, és a rolád mellé tálalva is isteni finom.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás