
Ricottával és darálhússal töltött kagylótészta
By Márta Tészták Magyar, Olasz Főzés, Sütés
május 8, 2015
Egy olaszosan elkészített paradicsomos, darált hússal vagy akár ricottával töltött tészta, amely igazán gyorsan elkészíthető és mutatós étel. A töltelék ezeken kívül bármi más is lehet, kreativitásunktól függően.
- Prep: 30 MIN
- Total Time: 45 MIN
-
30 MIN
15 MIN
45 MIN
- 4 személyre
Utasítások
Darált húsos töltelék
Vöröshagymát dinsztelünk kevés olajon, hozzáadjuk a darált húst, jól összekeverjük, majd egy kis vizet öntünk hozzá nehogy leragadjon. Sóval, borssal megszórjuk, 1 gerezd fokhagymát reszelünk bele és kb. 15 percig főzzük. Mikor már összeesett a darált hús felöntjük annyi paradicsomlével, hogy éppen ellepje, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul és sűrű paradicsomos szaftot kapunk. Ha elkészült kihűtjük, mert úgy könnyebben lehet megtölteni.
Ricottás töltelék
A ricottát sóval, borssal ízesítjük, majd adunk hozzá egy kis apróra vágott snidlinget.
Tészta kifőzése
Egy teáskanál sóval felforraljuk a vizet úgy, hogy lobogjon. Beleöntjük a tésztát és kb. 12 percig főzzük. Ha megfőtt, hideg vízzel visszahűtöm, majd egy tálba teszem és meglocsolom olajjal, hogy ne ragadjon össze.
Tészta töltése
A kagylótésztákat egymás mellé egy kiolajozott tepsibe teszem és a darált húsos, illetve a ricottás töltelékkel megtöltöm. Sűrű paradicsomszósszal egyenként meglocsolom őket, mert a sütésnél kiszáradhat a tészta. A tésztát ezután előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 10-15 percig sütöm. Tálalásnál kevés parmezán sajttal ízesítem.