
Utasítások
Az oldalast előző nap bepácolom olaj, só és reszelt fokhagyma keverékével, majd egész éjjel állni hagyom. Ha nincs ennyi idő, akkor jó alaposan besózom az oldalas mindkét felét, majd megszórom őrölt köménnyel és egy kis borssal és így legalább 2 órát hagyom állni.
Körülbelül 2-3 nagy kanálnyi házi zsírt teszünk a tepsibe, majd ráhalmozzuk a savanyú káposztát, a lila hagyma karikákat és rárakjuk az oldalast. Egy kevés vizet öntünk rá, fóliával lefedjük és 190 fokon sütjük legalább 90 percig.
Mikor már megpuhult az oldalas, levesszük a fóliát és a pikáns mázzal bekenjük. Így még a felső sütés vagy a grill funkcióval 15 percig pirítjuk. Ha megpirult kivesszük, hagyjuk állni úgy fél órát és utána szeletelhetjük.