Top right text goes here.

Benedek tojás

A klasszikus reggeli buggyantott tojással, baconnal, hollandi mártással angol muffinban. A pletyka szerint a Benedek tojást egy wall street-i tőzsdeügynöknek köszönhetjük, aki másnaposság ellen rendelte ezt az összeállítást.

By Márta

Kacsamájjal töltött gombafejek

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom étel, amely vacsorának vagy vendégvárónak is tökéletes. A kacsamáj a gomba és a petrezselyem verhetetlen együtt, amely hamar mindenki kedvencévé válik.

By Márta

Francia típusú kovászos parasztkenyér

Ehhez a kenyérhez egy Kansas-i pék, bizonyos Thom Leonard falusi francia kenyere szolgált alapul. Ez a változat igazából csak a lisztkeveréket és a kovászt tartotta meg, viszont a végeredmény azt hiszem kifogástalan, "igazi kenyér" lett.

By Gergely Gy.

A “Vega Dán”

Ezt a receptet egy holland oldalon olvastam angolul, a neve pedig ez volt a Vega Dán. A töltelék lehet többféle, vegetáriánus, "olaszos", vagy bármilyen más jellegű, ez ízlés kérdése. A lényeg, hogy nagyon finom, és akár vendégvárónak is tökéletes kaja. Egyszerűen elkészíthető a hosszabb előkészítési idő a tészta kelesztése miatt van.

By Gergely Gy.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/kalamajka/public_html/wp-content/plugins/cooked/templates/views/recipe_grid.php on line 38

Warning: A non-numeric value encountered in /home/kalamajka/public_html/wp-content/plugins/cooked/templates/views/recipe_grid.php on line 38

Tönkölybúzás olívás kenyér

Ízletes, fűszeres kenyér, amely nagyon jó a különféle szendvicsekhez. Frissen egy kis metélőhagymás sajtkrémmel egyszerűen kihagyhatatlan, többnapos szikkadt korában pirítva pedig isteni bruscetta alap.

By Gergely Gy.

Kapribogyós-gombás pulykacsíkok

Ez a tejszínes-gombás kapri bogyós ragu amellett hogy nagyszerű finomság egy gyors vacsorának is tökéletes. A kapribogyó kicsit savanykás pikáns íze nagyon jól passzol a füstölt szalonnához, amelyet a tejszín és pulykamell szépen egyensúlyba hoz.

By Márta

Laskagombával töltött pulykamell, baconbe tekerve

Egyszerű zsemlés töltelék, melyet megbolondítunk laskagombával. Az illata önmagáért beszél. Ez az étel könnyű, zsírtalan, ugyanis a pulykamell filé önmagában száraz hús, így a legtökéletesebb módja ha megtöltjük. Mutatós, szeletelve tökéletes vendégváró étel.

By Márta

Körtés-sajtos pulykazseb diós bundában

A körte, a sajt és a dió a pulykamellel párosítva alapból egy nagyon finom variáció és ez az étel bármilyen ünnepi asztal egyik fogása is lehet. Egy kis odafigyeléssel simán össze lehet állítani, és a "titkos összetevőtől" a férfiemberek is szeretni fogják.

By Gergely Gy.

Bejgli

A bejgli egy igazi hungarikum. Lehet diós, mákos és újabban másféle ízekkel is próbálkoznak. A családunk kedvence a diós változat. Nagyon finom és sokáig eláll. Főleg Karácsonykor, de más alkalmakkor is készítem. Óriási sikerélmény kivenni a sütőből egy gyönyörűen átsült, illatos, jól megkelt bejglit. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki! Soha többé nem vesz bolti készítésűt.

By Márta

Kelt tésztás szilvás lepény

Egy régi, hagyományos kelt tésztás finomság, még a nagymamám recepttárából. Az elkészítése nagyon egyszerű, a fahéjas szilva és a karamellizált cukor illata pedig igazi ünnepi hangulatot idéz.

By Márta

A webhely a tökéletesebb működés érdekében cookie-kat használ. (További információ)

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás