Kategória: Húsok
Skót tojás fűszeres burgonyával
A Skót tojás tulajdonképpen egy főtt tojás valamilyen fűszerezett, darált húsos burokban, amit ezután a hagyományos módon kirántunk. Nagyon gyors és nagyon finom kaja, amit mindenképpen érdemes kipróbálni.
By Gergely Gy.
Sörben sült kacsa
James Martin tippje alapján:" Süssük jó ropogósra a kacsát, míg a húsa szinte lemállik a csontjáról." Ez a recept kitűnő és a tipp bevált. A sörben sült kacsa szaftos és nagyon omlós, igazi konyhasiker!
By Márta
Sült oldalas káposzta ágyon
Megunhatatlan főétel. Szaftos, puha, kitűnő sült káposzta körettel, mely a hús szaftját magába zárja. Húsevők imádni fogják.
By Márta
Kacsamáj pástétom
Az saját kezűleg készített kacsamáj pástétom nagy előnye, hogy könnyű elkészíteni, biztosan nem tartalmaz semmiféle tartósítószert és nagyon finom reggeli.
By Márta
Grillezett tarja gorgonzolás-gomba mártással
Az észak-olasz gorgonzola a kéksajtok családjába tartozik, pikáns egyedi íze sokrétű felhasználást tesz lehetővé. Kedvencünk mártásként elkészíteni, egy finom grillezett hús mellé. Ez az étel elegáns, igazán vendégvárásra született.
By Márta
Kacsamájjal töltött gombafejek
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom étel, amely vacsorának vagy vendégvárónak is tökéletes. A kacsamáj a gomba és a petrezselyem verhetetlen együtt, amely hamar mindenki kedvencévé válik.
By Márta
Kapribogyós-gombás pulykacsíkok
Ez a tejszínes-gombás kapri bogyós ragu amellett hogy nagyszerű finomság egy gyors vacsorának is tökéletes. A kapribogyó kicsit savanykás pikáns íze nagyon jól passzol a füstölt szalonnához, amelyet a tejszín és pulykamell szépen egyensúlyba hoz.
By Márta
Laskagombával töltött pulykamell, baconbe tekerve
Egyszerű zsemlés töltelék, melyet megbolondítunk laskagombával. Az illata önmagáért beszél. Ez az étel könnyű, zsírtalan, ugyanis a pulykamell filé önmagában száraz hús, így a legtökéletesebb módja ha megtöltjük. Mutatós, szeletelve tökéletes vendégváró étel.
By Márta
Körtés-sajtos pulykazseb diós bundában
A körte, a sajt és a dió a pulykamellel párosítva alapból egy nagyon finom variáció és ez az étel bármilyen ünnepi asztal egyik fogása is lehet. Egy kis odafigyeléssel simán össze lehet állítani, és a "titkos összetevőtől" a férfiemberek is szeretni fogják.
By Gergely Gy.
Rakott tarja brokkolival és sajtos besamel mártással
Tartalmas vacsora a hideg téli estékre, vagy akármikorra. A sajtos besamellel sült brokkoli pedig megfelelően lágyítja a fűszeres sült tarja ízét.
By Márta